Data: 2007-09-19 01:26:24
Temat: Re: zakwas Magdaleny
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara K. wrote:
> Magdaleno,
> Zrobiłam zakwas ze znalezionego w sieci Twojego przepisu. Ale dodałam suche
> drożdże zamiast świeżych. Jest sens czekać, aż będzie gotowy, czy od razu
> kupić świeże i robić jeszcze raz?
suche moga byc.
Ile dodajesz drożdży na jedną szklankę
> mąki?
7 gr suszonych
Do lodówki wstawiasz, jak tylko przestanie pracować?
Tak
A po odlaniu szklanki i dodaniu maki i wody trzymam go na wierzchu przez
24 godziny, potem znow do lodowki. Po jakims czasie bedzie mial
wyrazniejszy smak. Jesli kolor zamieni sie na rozowy, natychmiast wyrzuc.
Przypomnij ten przepis na gofry na zakwasie.
MB
|