Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zapiekanka Re: zapiekanka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zapiekanka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: kag <k...@...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zapiekanka
Date: Thu, 12 Aug 2004 22:18:26 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 30
Message-ID: <cfgjb1$rbt$1@news.dialog.net.pl>
References: <cfghs6$32a$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: xdsl-678.zgora.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1092341921 28029 81.168.226.166 (12 Aug 2004 20:18:41
GMT)
X-Complaints-To: http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=41
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Aug 2004 20:18:41 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040616
Thunderbird/0.7 Mnenhy/0.6.0.101
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <cfghs6$32a$1@news.onet.pl>
X-No-Archive: true
X-No-Archive: true
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211008
Ukryj nagłówki

Zulka wrote:

> macie jakies przepisy na zapiekanki? np z ziemniakami i kiełbasa/boczkiem +
> ser zółty?

Zulko Droga, naprawde zapiekanka, to jest prawdziwe pole do popisu.
IMHO trudno tutaj cokolwiek zepsuc, wiec kombinuj autentycznie z tym
co lubisz. Naczynie zaroodporne + ulubione skladniki + wyraziste
przyprawy i niemal wszystko bedzie zjadliwe ;-)


Ogolnie - warstwy, jakis zapelniacz typu ziemniaczki, cos co lubisz (np.
boczek), na przelozenie np. szpinak, jakis sos np. z czosnkiem, na
wierzch najczesciej ser, a w srodek to naprawde dopiero poczatek - moze
byc marchewka, groszek, kielbasa, cokolwiek, naprawde. pieczarki,
soczewica, na co masz ochote! sprobuj. pamietaj, przyprawy to 50%
sukcesu, wiec nawet, jesli zapodana przez Ciebie mieszanka nie bedzie
Ci na poczatku smakowac, to do sosu dodaj sporo przypraw (szczegolnie
polecam ziola prowansalskie, a dla tych co lubia czosnek, rowniez jego,
bo mocny w smaku) i ciesz sie! aha, nie przesadz z iloscia, bo
napelniajac naczynie zaroodporne wydaje sie, ze to na 2 osoby za malo,
a pozniej 4 os. jedza to przez tydzien :-)

powodzenia!

AM


--
Andrzej GG: 5404692

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.08 Jini
14.08 Mariolkka
14.08 Mariolkka
22.09 malutka
22.09 Asia z Krakowa
23.09 Jini
23.09 ktosia
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"