Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Date: Thu, 21 Jun 2007 10:02:36 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <f5dbc9$g4d$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <1...@k...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1182413001 16525 83.15.147.162 (21 Jun 2007 08:03:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 21 Jun 2007 08:03:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298016
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marian" <3...@g...com> napisał w wiadomości
news:1182369045.141818.298940@k79g2000hse.googlegrou
ps.com...
> Witam. Nie wiem jak w wielu przepisach można znaleźć informacje o
> SMARZENIU MAKARONU, niemniej jednak wpadłem na ten pomysł i...
> pozwólcie, że napiszę o nim kilka słów.
> Otórz gotujemy świderki - i niech to będzie cała paczka. Raczej niech
> będą one ugotowane na twardo - czyli średnio miękko. Następnie
> odcedzamy. Obsuszamy. Mieszakmy z małą puszczeczką koncentratu
> pomidorowego i na patelnie. Smarzymy na oleju - takim jakim akurat
> mamy. Można dodać KILKA pokrojonych w plasterki ząbków czosnku.
> Smarzymy dość długo. Chodzi o to, żeby z MAKARONÓW Zrobiła sie
> "grzanka".
> Gdy już makarony będą prawie mocno wysmarzone - dodajemy naszego
> ulubionego sera żółtego i zapiekamy wszystko razem. Jeszcze tylko
> jakieś przyprawy i... efekt gotowy: twardy chrupiący podkład - dobrze
> nadający sie do gryźniemia + smak, aromat i konsystencja roztopionego
> sera - na przykład jakiegoś pleśniaka + pomidorki (z przecieru) +
> jakieś ziółka. Nic nie mówię, ale można spróbować to zrobić na oliwe z
> oliwek, albo na klarowanym maśle.
> Smacznego i pozdrawiam! :-)
chyba niesmacznego...
czlowiecze !!! Smażeniu !!! Otóż !!! SmaŻymy !!! wysmażone !!
z wielkim trudem zrozumielem o co Ci chodzilo w tym przepisie...
|