Data: 2007-06-21 08:02:36
Temat: Re: zapiekany makaron z serem + (czosnek + przecier)
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marian" <3...@g...com> napisał w wiadomości
news:1182369045.141818.298940@k79g2000hse.googlegrou
ps.com...
> Witam. Nie wiem jak w wielu przepisach można znaleźć informacje o
> SMARZENIU MAKARONU, niemniej jednak wpadłem na ten pomysł i...
> pozwólcie, że napiszę o nim kilka słów.
> Otórz gotujemy świderki - i niech to będzie cała paczka. Raczej niech
> będą one ugotowane na twardo - czyli średnio miękko. Następnie
> odcedzamy. Obsuszamy. Mieszakmy z małą puszczeczką koncentratu
> pomidorowego i na patelnie. Smarzymy na oleju - takim jakim akurat
> mamy. Można dodać KILKA pokrojonych w plasterki ząbków czosnku.
> Smarzymy dość długo. Chodzi o to, żeby z MAKARONÓW Zrobiła sie
> "grzanka".
> Gdy już makarony będą prawie mocno wysmarzone - dodajemy naszego
> ulubionego sera żółtego i zapiekamy wszystko razem. Jeszcze tylko
> jakieś przyprawy i... efekt gotowy: twardy chrupiący podkład - dobrze
> nadający sie do gryźniemia + smak, aromat i konsystencja roztopionego
> sera - na przykład jakiegoś pleśniaka + pomidorki (z przecieru) +
> jakieś ziółka. Nic nie mówię, ale można spróbować to zrobić na oliwe z
> oliwek, albo na klarowanym maśle.
> Smacznego i pozdrawiam! :-)
chyba niesmacznego...
czlowiecze !!! Smażeniu !!! Otóż !!! SmaŻymy !!! wysmażone !!
z wielkim trudem zrozumielem o co Ci chodzilo w tym przepisie...
|