From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zaskoczyc babcie...
Date: Tue, 09 Jul 2002 13:19:16 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <c...@4...com>
References: <agegb4$kq3$1@flis.man.torun.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 40
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!aotearoa.belnet.be!news.belnet.be!kibo.news.
demon.net!demon!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed1.cidera.com!Cider
a!cyclone1.gnilink.net!news-out.nuthinbutnews.com!propagator-sterling!news-in.n
uthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:115728
Ukryj nagłówki
On Tue, 9 Jul 2002 13:08:46 +0200, "Magdunia"
<m...@k...net.pl> wrote:
>Dzis przyjezdza moja babcia. Jest bardzo dobra kucharka :-)) Ja niesstety
>nie dorastam jej do piet, choc od czasu, gdy przeprowadzilams ie do siebie
>pilnie ide w jej slady. Ale do rzeczy: w niedziele musimy ja ugoscic.
>Co podac, by ja zaskoczyc??? Musi to byc cos, co ode mnie nie bedzie wymagac
>duzo pracy, nie bedzie wymyslne (wszelkie dziwne smaki nei wchodza w gre
>nawet z racji wieku), ale cos co bedzie smaczne, ladne i w ogole super ;-)))
>
>
>Za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczna
>Magda
>
kotlety schabowe, bez kosci, jak duze to na mniejsze czesci
podzielic, jakby mniejsze kotleciki. obsmazyc ostro, przelozyc do
sagana, po patelni polac wode, dolac ten sosik, dodac sporo
sliwek suszonych, i DUZO majeranku. dolac wody, przykryc i dac
sie temu dusic dosc dlugo (godzina?). mlode kartofelki z
koperkiem do tego, maly bukiet z mlodych jarzyn, surowke z
rzodkiewki, smazone grube wydrazone plastry jablek.
sos sie powinien sam zagescic.
na deser mieszane owoce ze smietana albo dobrym jogurtem plus
biszkopty (takie paluszki) - ja albo zagryzam, albo nabieram nimi
jogurtu, albo sobie krusze do deseru w kawalki.
w sumie w menu jedna rzecz, ktora moze i bardziej czasochlonna,
ale zawsze wychodzi no i tylko jedna taka powazniejsza i
ciezsza...
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|