Data: 2003-09-11 11:20:36
Temat: Re: żeberka
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie,
>
> Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
> nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
> oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
> Macie jakieś pomysły?
Usmazone na patelni do befszytkow (taka ciezka, zeliwna, karbowana, takie
gory i doliny, plaska, z dziobkiem umozliwiajacym odplywanie tluszczu).
Smazy sie bez tluszczu, tylko przyprawione. Ja przyprawiam sola, pieprzem,
czosnkiem i czasem tez ostra papryka. Do tego frytki... To nic, ze miliardy
kalorii, ja za zeberka dam sie pokroic :)) I za frytki tez :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
|