Data: 2003-09-11 11:44:28
Temat: Re: żeberka
Od: "Olga Janas" <o...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bjplqh$968$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Patrycja Kruk" <p...@p...fm> napisał w
> wiadomości news:bjpgp7$e8g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam serdecznie,
> >
> > Mam wielką prośbę. Może Wy mi podpowiecie. Mam w domu 1,5 kg żeberek i
> > nie wiem coz nimi zrobić, aby było niedrogo, smacznie i zarazem
> > oryginalnie. Nie mam także dostępu do piekarnika, więc pieczenie odpada.
> > Macie jakieś pomysły?
Żeberka marynuję w zalewie ( sos sojowy, musztarda, olej, woda, zioła,
czosnek) najlepiej całą noc.
Potem duszę na patelce w tej zalewie prawie do miękkości.
Na końcu wyciągam z sosu i przypiekam na rumiano. Podaje z pieczonymi
ziemniakami.
Ola
|