Data: 2003-09-14 14:29:11
Temat: Re: ziemniaczki z grilla
Od: Franciszek 'Franko' Stańko <f...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan femme napisal co nastepuje:
> chcialabym sie was poradzic jak najlepiej przyrzadzic ziemniaczki na
> grillu zeby byly smaczne i chrupiace?ja troche podgotowalam,posmarowalam
> maslem i owinelam folia ale raczej mi sie ugotowaly (tzn po prostu zrobily
> bardzo miekkie) niz podsmazyly..
Najlepsze ziemniaczki to sie robi tak - nie obierasz, nie gotujesz, ale
wrzucasz jak kupione do zaru w grillu (osobiscie preferuje naturalne ognisko
z suchego drewna) i tak sobie siedza tam jakis czas (musisz sprawdzac sam
czy juz sa smaczne - nie pamietam w tej chwili ile musza sie grzac a zarze,
ale to i tak zalezy od wielu czynnikow). Potem jak juz widzisz, ze
ziemniaczek miekki, ze sie da zjesc to obierasz gnojka, solisz, smarujesz
maselkiem i na goraco palaszujesz. Swego czasu jadalem takie cudenka i milo
to wspominam. Troche z tym babraniny jest, ale - mniam! :)
--
Franciszek 'Franko' Stańko
] www.game-over.pl
] tlen.pl: frankoo
] gg: 1450043
|