Data: 2001-01-15 22:57:56
Temat: Re: ziemniaki
Od: busek <b...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
no niie bardzo bo wyjatek jest wtedy jak gotujemy wywar o smaku warzywnym i
zalezy nam na smaku a nie na wartosciach odzywczych
a tak w ogole to poszczegolne grupy warzyw maja zupelnie rozne zasady gotowania
jedne pod przykrycviem drugie nie jedne z kwasem a drugie nie jedne sie nie maga
zagotowac a drugie musza itp itd
pozdrawiam piotrek
rena napisał(a):
> z tego co wiem, to wszystkie warzywa wrzuca sie na gotujaca wode, bo inaczej
> traca witaminy
>
> Użytkownik "Patrycja Kazala" <k...@m...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
> news:3A6324AF.3E4BE1F4@mikrus.pw.edu.pl...
> > czy dobrym sposobem jest, w przypadku wczesniej obranych ziemniakow,
> > trzumanie ich w wodzie i do tego w lodowce np? zeby nie zciemnialy.
> > czy moze zachodza wtedy w nich jakies reakcje czy co i nie powinno sie tak
> > robic?
> >
> > pat
> > --
> > Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> > PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> > SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|