Data: 2004-06-17 14:41:54
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
> Poszukaj po sklepach z chińszczyzną. Albo kopnij się za granicę. U nas
> jest i zowie się Galgant. Do imbiru niezbyt podobny, ale z braku laku
> można dać imbir.
>
Smak imbiru jest zupelnie inny.
Korzen jest troche podobny w wygladzie do imbiru, ale nie w smaku .
Zapytaj Witnamczykow w PL o "Rieng" (albo "Rieng kho"czy "Rieng nep"
czy "Son nai.") Powinni wiedziec, to jest poweszchnie uzywane w kuchni
wietnamskiej i tajlandzkiej (po angielsku to sie nawet czasami
nazywa "Siamese ginger" czyli "Imbir syjamski.")
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Far away is far away only if you don't go there><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|