Data: 2006-02-13 06:51:47
Temat: Re: zotarella
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dskbmr$ar9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "dżus" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:dsi8md$s1m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > moze jakies pomysły
> > zakupiłem zotarrella serek w wodzie w woreczku
> > i nie wiem co dalej
>
> to co z każdą inną >mozarellą< ;)
> Może na pizzę?
> Pozdrawiam, A.
Uwagi:
Najlepszy jest oczywiście oryginalny ser mozarella. Niewiele gorszy od
niego, a zdecydowanie tańszy jest ser "zotarella". Polski ser sprzedawany
pod nazwą mozarella jest zaledwie dalekim wspomnieniem oryginalnego sera o
tej nazwie. Nie do wiary - kto pozwolił naszym producentom na używanie tej
nazwy? W każdym razie po ogrzaniu w temp. piekarnika też nabywa właściwości
"ciągliwych".
Krojenie tej pizzy na równe porcje może przysporzyć nieco kłopotu, bo ser
ciągnie się przy próbie oddzielenia poszczególnych porcji.
Znakomitym uzupełnieniem każdej pizzy jest oczywiście wino. W Polsce ten
dodatek znacznie podraża całe danie. A szkoda.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zotarella&lr=lan
g_pl
|