Data: 2006-04-04 07:39:37
Temat: Re: zupa pieczarkowa
Od: "Szpilka \(Sylvja\)" <s...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e0t7ep$9p3$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Zachciało mi się zupy pieczarkowej. Tylko, że ja nie lubię
>> śmietany w zupach, a taka pieczarkowa kojarzy mi się tylko
>> ze śmietaną.
>> Czy można zrobić dobrą pieczarkową bez zabielania?
>> Jak przygotować do niej pieczarki?
>> Wrzucić surowe? czy podsmażyć?
>> Macie sprawdzone pomysły na taka zupę?
> Solidny rosół i kroić pieczarki prosto na wrzątek - nie powinny
> sciemnieć...
Jak to na rosól? A inne warzywa? Nie ma w pieczarkowej
marchewki, selera, ziemniaka itp?
> Córka może na bieżąco myć i podawać pieczarki po jednej...
Skąd Ci przyszło do głowy, że ja mam córkę?
> Zaprawić przyprawą do zup Winiary, Maggi lub nawet Knorr...
Nie uznaję takich przypraw :-)
Pozdrawiam
Sylwia
|