Data: 2003-09-13 11:42:14
Temat: Re: zupa ze swiezych grzybow
Od: "mamqa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pięknego dnia osoba znana nam jako JurekA
<j...@o...wywal.pl>wklepała takie coś:
>
> Tak, grzyby trzeba oczyscic. Obrac nozki ze "skórki", poodcinac wszelkie
> robaczywe kawalki grzybow. Potem pokroic i umyc - i gotowe do zupy.
> Co do pytania co lepsze, borowiki czy podgrzybki - sa dwie teorie. Ta
> bardziej znana mowi ze lepszy borowik - bo bardziej szlachetny. I tak
> chyba jest. Chociaz przy grzybach suszonych - bardziej esencjonalene jak
> dla mnie sa podbrzybki.
Dziekuje za podpowiedz
>
> A jesli cos mialbym proponowac - nie rob zupy, a zrob grzyby duszone w
> smietanie i z borowikow i podgrzybkow :)
A moge prosic o przepis albo link do przepisu? Moze zrobie i to i to bo
grzybow nie jest tak mala a zupke chce zrobic dla mojej rocznej coreczki :-)
Pozdrawiam
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
|