Data: 2004-01-21 22:45:56
Temat: Re: żurek
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 21 Jan 2004 22:14:09 +0100, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <bumfpd$ika$2@SunSITE.icm.edu.pl>,
> "walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl> wrote:
>
>> U?ytkownik Wladyslaw Los napisa?:
>>
>> > Jedyny chyba sensowny sposób na dokwaszenie ?urku, czym innym ni?
>> > zakwasem, to u?y? spo?ywczego kwasu mlekowego. Kiedy? bywa? do
>> > dostania, jak jest teraz nie wiem.
>> >
>> Dokwasilam zakwasem :)
>> A co do kwasu mlekowego - jak zyje (a zyje w sumie krotko ;) nieco ponad
>> 20 lat ;) ) to nigdy nie widzialam kwasu mlekowego, i w kuchni zeby ktos
>> tego uzywal ani w sklepie wiec nawet nie wiem w jakiej formie to
>> wystepuje choc przypuszczam ze pewnie w plynnej ;)
>
>W p?ynnej. Ma?e butelki. Jest bardzo kwa?ny, ale to ten sam kwas, co
>jest w kwa?nym mleku, ogórkach, kapu?cie, burakach i ?urku. Warto ie?
>wi?c go na podor?dziu.
>
>W?adys?aw
a co ma w sobie kwasek cytrynowy? cytryne?
trys, co pamieta kwas mlekowy
K.T. - starannie opakowana
|