Data: 2002-08-28 09:36:31
Temat: Riba na zaru, czyli jak to sie robi w Chorwacji?
Od: "Dobieslaw Wroblewski" <D...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc Wam.
Bedac w Chorwacji mialem okazje sprobowac grillowanej ryby (grill 'Amor',
Donji Seget k. Trogiru, moze ktos zna, bo Polakow tam widzialem na peczki)
i... do dzisiaj mi sie ten smak sni po nocach :-). Ryba byla pyszna, choc
nazwe miala niezachecajaca (po angielsku 'Dentex', po ich-niemu bodajze
'Lubin' - co to takiego?).
Najciekawsze bylo to, ze mieso bylo nasaczone jakims takim specyfikiem,
chyba na bazie oliwy z oliwek z... no wlasnie, z czym? Z octem balsamicznym?
Z jakimis korzonkami? W kazdym razie - poezja.
Mam pytanie: w jaki sposob mozna by sie dowiedziec, jak sie robi taka rybe?
Dodam, ze nie sledze kulinarnych stron, grup dyskusyjnych itp., czyli, ze
jestem zielony w tym zakresie.
Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. A za taka na temat - najbardziej ;-))).
DW.
|