Data: 2011-12-19 16:34:06
Temat: Roladki - pytanie techniczne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
We wczorajszym odcinku "Ugotowanych" pojawiły się między innymi takie
roladki z mielonej piersi z kurczaka zawinięte ze szpinakiem. Przepis
mam, bo jest na stronie (dla chętnych
http://ugotowani.plejada.pl/324050,przepis.html ), zresztą przepis to
nie problem, można sobie samemu pokombinować. Mam jednak pytanie czysto
techniczne. Jak sprytnie zawinąć te roladki? W przepisie wykorzystana
została folia spożywcza, mam jednak wątpliwości, czy powinny one być
pieczone razem z tą folią (zawinięte dodatkowo w folię aluminiową
oczywiście)?
Nie raz miałam ochotę na zrobienie tego typu dania, ale zniechęcała mnie
właśnie trudność zgrabnego zawinięcia takich roladek, żeby się w trakcie
obróbki nie rozwaliły po prostu. Teraz mam podpowiedź w postaci tej
folii spożywczej, nie mam jednak pewności, czy wolno ją stosować w
wysokich temperaturach. Na opakowaniu nie ma żadnej informacji na ten
temat, a ja stosuję ją zwykle do owijania żywności na zimno. Ma ktoś
inne doświadczenia lub ew. inny pomysł, jak zawinąć takie roladki?
Ewa
|