Data: 2006-05-02 12:03:12
Temat: Rosół po chińsku
Od: Michał Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Napadło mnie na chińszczyznę, a nie chce mi się biegać dalej niż do
sklepu osiedlowego :)
W związku z tym mam plan na freestylowy rosołek, tylko powiedzcie,
jak to poprawić:
1. W sosie sojowym podduszę kapustę pekińską, kiełki sojowe i troszkę
marchewki.
2. Zaleję rosołem wołowym (z kostki).
3. Podgotuję trochę razem, dodając odrobinę imbiru.
4. Na patelni obsmażę paseczki schabu z dodatkiem oleju sezamowego
(mięso cudownie przechodzi aromatem).
5. Wrzucę paseczki mięsa, dodam makaron ryżowy (rosołowa nitka,
to się chyba noodles nazywa?) i voila.
I teraz proszę o porady, o czym ja tu mogłem zapomnieć, ewentualnie
co tu można dla lepszego smaku poprawić?
Na ewentualne uwagi, że wychodzi gęste, odpowiadam od razu: ma być
gęste, nie znoszę wodnistych zup ;)
I szybko, bo się za to biorę za jakieś półtorej godziny :)
Pozdr,
Michał K.
|