Data: 2001-06-25 18:12:30
Temat: Smażenie bez tłuszczu, bez przywierania
Od: "pioles" <p...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proszę grupowiczów o pomoc. Od niedawna stosuję w praktyce zasady tzw.
zdrowej kuchni. Mam teraz mały problem, który wynika z mojej niewiedzy.
Nie wiem mianowicie na patelni z jakiego materiału można smarzyć
całkowicie bez tłuszczu z gwarancją, że potrawa nie będzie przywierać
do patelni. Oczywiście oprócz zdrowej żywności znaczenie ma dla mnie
czy materiał taki sam w sobie nie jest szkodliwy.
Proszę o informacje o stronach w Internecie gdzie znajdę fachowe
informacje w tym temacie, a także osobiste refleksje z codziennej
praktyki. Z tego co wstępnie się orientowałem są to drogie rzeczy i
dlatego nie chciałbym popełnić pomyłki.
Piotr
|