Data: 2001-11-14 08:01:23
Temat: Szpinakowianie - odezwijcie się!
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo lubię szpinak. Zawsze przyrządzałam go tak samo - pokroić, ugotować
na mleku, podsmażyć na maśle, dodać jaja, czosek, sól, pieprz. Wczoraj na
kolację zrobiłam szpinak z fasolą Piękny Jaś. Może macie jakieś fajne
przepisy na szpinak?
Podaję swój:
Namoczyć Jasia dzień wcześniej, ugotować z pokrojonym pomidorem, porem,
kilkoma ząbkami czosnku, sześcioma listkami świeżej szałwi.
1/2 kg świeżego szpinaku (jeszcze na targu można kupić) "porąbać" na takie
wieksze kawałki, ugusić na maśle z 1 cebulą.
Fasolę trochę odcedzić (jak jest za dużo wody), połączyć ze szpinakiem,dodać
2 posiekane szalotki, 2 ząbki zmiażdżonego czosnku, jeszcze chwilę poddusić.
Smacznego!
Ela
begin 666 Maryla Migdal.vcf
M0D5'24XZ5D-!4D0-"E9%4E-)3TXZ,BXQ#0I..DUI9V1A;#M-87)
Y;&$-"D9.
M.DUA<GEL82!-:6=D86P-"D5-04E,.U!2148[24Y415).150Z;6%
R>6QA;6E
M<&]C>G1A+F]N970N<&P-"E)%5CHR,# Q,3$Q-%0P.# Q,C-:#0I%3D0Z5D-!
$4D0-"@``
`
end
|