Data: 2004-11-02 13:03:47
Temat: Własna kiszona kapusta - pytanie
Od: "osinka" <o...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie
Od dwóch lat sama kiszę kapustę kiszoną. Niedawno wyjęłam ubiegłoroczny słoik
pozostawiony "na czarną godzinę". Moja kapusta jest ukiszona, dobra w smaku,
dobrze się sprawuje w bigosie itp., ale ma jedem minus: jest twardawa. Ta ze
sklepu jest jakaś taka miększa w smaku...
Czy tak ma być? Może po zakiszeniu w małym wiaderku i przełożeniu kapusty do
słoików chwilę ją pogotować? Poradźcie, bo nie chcę mieć tego problemu w tym
roku.
Zaznaczam, że kapustę szatkuję b. drobno, dodaję koper, kminek, kiszę jakieś 3-
4 tygodnie w wiaderku 10l., potem przekładam do słoików. Aha, trzymam te słoiki
w domu, odkąd mi ukradli wszystkie przetwory z piwnicy.
Proszę o porady.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|