Data: 2002-05-26 05:42:49
Temat: Zakalec na palec
Od: c...@i...pl (Marychna)
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobiłam takie ciasto, upieklo sie........a pozniej opadalo i zrobil sie
zakalec.Co schrzanilam,ze mi nie wyszlo.
Rozczarowana Marychna
CIASTO SZWEDZKIE
3 szkl. mąki, 1 1/2 szkl. cukru, 4 jaja, 3/4 kostki margaryny, 25
dkg twarożku homogenizowanego, 1/2 szkl. śmietany, olejek
waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dkg bakalii.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać twarożek, żółtka, śmietanę,
pianę z białek, proszek, mąkę i wymieszać dokładnie. Dodać
bakalie, przełożyć do foremki i upiec.
----------------------------------------------------
------------------
INTERIA.PL: Portal pelen informacji >>> http://link.interia.pl/f15b7
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|