Data: 2012-10-27 16:38:28
Temat: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W związku z nadejściem kolejnej pory roku przedstawiam jw.
Patelnia I (duża, stalowa): dynia hokkaido pół na pół z cukinią, podlane
oliwą, uduszone, doprawione solą, zielem angielskim, cynamonem, imbirem,
gałką muszkatołową, kardamonem i kurkumą (młoda nie lubi curry) oraz
sokiem z cytryny.
Patelnia II (teflonowa): cycek kurzy, "usmażony" z przyprawą do grilla i
kebabu, a później do tego cebula, papryka czerwona, czosnek oraz
ziarenka kolorowego pieprzu i kumin, wszystko podlane wodą plus odrobina
soku z cytryny i uduszone.
Zawartość obu patelni mieszamy, odstawiamy pod przykryciem na 10 minut,
coby się przegryzło. Podajemy z kuskusem.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|