Data: 2012-10-28 11:17:11
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-10-28 10:30, obywatel medea uprzejmie donosi:
> W dniu 2012-10-28 09:33, Aicha pisze:
>>
>> Ja zrobiłam kilka dni temu:
>> http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,127
21575,Kremowa_zupa_z_dyni_z_papryka_i_kukurydza,,4.h
tml
>>
>
> Zupę wypróbuję na pewno, bo ostatnio mam jazdę na różne kremowe (ew.
> przecierowe) zupy, a na razie do dyni tylko w tej postaci się przekonałam.
>
> BTW Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to donoszę, że ostatnio w Lidlu z
> okazji halloween mają dynię konserwową (w kosteczkach w słoiku). Wygląda
> całkiem apetycznie, nawet zastanawiałam się, czy sobie nie wziąć i nie
> próbować się przekonywać do innej postaci. ;)
Ostatnio zrobiłam z dynki zapiekankę. Wspomniana pokrojona w kostkę, do
tego cebula, papryka, fasola czerwona z puszki i indycze gulaszowe.
Doprawione czosnkiem i zieloną czubrycą.
I w ten sposób się przekonałam do dyni jako takiej, bo wcześniej też
tylko różne zupy z niej robiłam.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|