Data: 2012-10-28 20:28:12
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 28 Oct 2012 20:38:01 +0100, u...@d...invalid napisał(a):
> W dniu 2012-10-28 19:52, Paulinka pisze:
>> U nas by nie przeszło. Tż dostaje nerwicy na wieść, że składnikiem
>> potrawy będzie kura. Nadal mój rozum nie ogarnia, jak można nie lubić
>> pieczonego kurczaka?!
>
> Jakie inne mięso drobiowe (tzn. z jakiego innego ptaka) jest mniej
> smaczne? Gusta gustami oczywiście, ale IMO każde inne (kaczka, gęś,
> indyk) są lepsze. Kura to taka drobiowa, bezsmakowa wieprzowina. Dopiero
> jak się skórkę przypali na rożnie to uzyskuje aromat, tak to trzeba
> walić przypraw.
Masz tu oczywiście na myśli supermarketowy karmiony hormonami chłam, bo na
pewno nie tuczonego litym ziarnem kogutka-brojlerka (dostaję takie od
cioci) - mniammmm, jaka szkoda, że przez tę masowość produkcji ludzie nie
wiedzą już i nigdy się nie dowiedzą znów, jak smakuje prawdziwy kurczak,
kura, kogutek :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|