Data: 2012-10-29 11:08:53
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-10-29 11:58, obywatel medea uprzejmie donosi:
> W dniu 2012-10-29 08:42, Qrczak pisze:
>> Dnia 2012-10-28 17:42, obywatel medea uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2012-10-28 17:36, Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2012-10-28 17:02, obywatel medea uprzejmie donosi:
>>>>> W dniu 2012-10-28 12:17, Qrczak pisze:
>>>>>>
>>>>>> , do tego cebula, papryka, fasola czerwona z puszki i indycze
>>>>>> gulaszowe. Doprawione czosnkiem i zieloną czubrycą.
>>>>>
>>>>> A jakiś "sklejacz" do tego?
>>>>
>>>> Sos pomidorowy, jak sobie przypominam. Ale można potraktować samą
>>>> oliwą, a na wierzch żółty ser.
>>>
>>> A to mięcho surowe? Jak długo trzeba zapiekać? Rzadko kiedy robię
>>> zapiekanki.
>>
>> Surowe, pokrojone w zgrabną kostkę. A ze 40 minut wystarczy.
>
> Dzięki, będę testować w najbliższym czasie. Moje dziecię wprawdzie nie
> przepada za zapiekankami, bo lubi mieć możliwość dokładnego obejrzenia,
> co wkłada do ust, ale cóż, musi się zacząć przyzwyczajać.
To nie używaj sklejacza. I nie miąchaj w naczyniu. Powinny się składniki
zachować w kształcie umożliwiającym identyfikację.
BTW u mnie akurat jest odwrotnie. Miłość do zup kremowych wynika z chęci
niewiedzenia, co tam bywa wrzucane.
qr.a
|