Data: 2012-10-28 16:02:09
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-28 12:17, Qrczak pisze:
> Dnia 2012-10-28 10:30, obywatel medea uprzejmie donosi:
>> W dniu 2012-10-28 09:33, Aicha pisze:
>>>
>>> Ja zrobiłam kilka dni temu:
>>> http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,127
21575,Kremowa_zupa_z_dyni_z_papryka_i_kukurydza,,4.h
tml
>>>
>>>
>>
>> Zupę wypróbuję na pewno, bo ostatnio mam jazdę na różne kremowe (ew.
>> przecierowe) zupy, a na razie do dyni tylko w tej postaci się
>> przekonałam.
>>
>> BTW Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to donoszę, że ostatnio w Lidlu z
>> okazji halloween mają dynię konserwową (w kosteczkach w słoiku). Wygląda
>> całkiem apetycznie, nawet zastanawiałam się, czy sobie nie wziąć i nie
>> próbować się przekonywać do innej postaci. ;)
>
> Ostatnio zrobiłam z dynki zapiekankę. Wspomniana pokrojona w kostkę
Konserwowa, czy świeża?
> , do tego cebula, papryka, fasola czerwona z puszki i indycze
> gulaszowe. Doprawione czosnkiem i zieloną czubrycą.
A jakiś "sklejacz" do tego?
Ewa
|