Data: 2005-06-12 09:44:06
Temat: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: slonk0 <s...@b...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Walal mi sie rabarbar po lodowce, wiec zachecona opiniami upieklam
"Puchatka" z rabarbarem. No i... zachwycona jestem srednio, mozliwe, ze
cos namieszalam. Bo ciasto owszem, wyszlo, ladnie uroslo, ale jest dosc
suche (troche podchodzi pod babke piaskowa). Myslalam raczej, ze bedzie
mieciutkie, luzne - takie jak przy ciastach olejowych. Jedyna rzecza,
jaka zmienilam byla margaryna zamiast masla, bo tylko ona byla w
lodowce. Ale nie wydaje mi sie, zeby to az tak wplynelo na konsystencje.
Pieklam w 180 stopniach (gora i dol, bez termoobiegu) przez 40 minut.
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami - takie mialo byc, czy jednak cos
mi nie wyszlo?
Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)
|