Data: 2005-10-01 14:23:11
Temat: Zupa rybna...?
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
0,5kg płotek
1 włoszczyzna (potrzebne liście selera!)
1 bardzo duży por
0,8kg mintaja w kostce
0,4l kwaskowej śmietany 22% lub więcej
Płotki ugotować w niewielkiej ilości wody z połową liści selera, solą,
pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim.
Równocześnie ugotować w drugim garnku w niewielkiej ilości wody włoszczyznę,
cała zielenina (liście) ma się też gotować tylko z solą.
Włoszczyznę - po ugotowaniu - zmiksować, wszystko, razem z liśćmi.
Rosół z płotek przelać do włoszczyzny. (Na ugotowane płotki nie mam
dodatkowego pomysłu)
Pora przekroić wzdłuż a następnie w poprzek na niezbyt szerokie paski.
Mintaja pokroić w kostkę około (1x1x1)cm i wrzucić równocześnie z porem do
zupy. Po ugotowaniu ryby zaprawić samą śmietaną, zagotować, spożyć...
Im mniej wody tym lepsza ale warzywa i ryby muszą być przykryte podczas
gotowania
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
FOZZ: http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4563158
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
|