Data: 2006-09-24 18:31:41
Temat: a propos grzybów..
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mój sposób na grzyby w pomidorach
1,5 kg grzybów
0,5 l oleju lub oliwy
1 kg cebuli
sól pieprz przyprawy
1 lub dwa małe koncentraty pomidorowe
grzyby odgotowac w osolonej wodzie( ja stosowałem pieczarke, opieńki
miodowe, zielonki i podzielonki)
odcedzic, większe pokroic .W garnku z grubym dnem podgrzac oliwe, wrzucic
pokrojona cebule, zeszklic (lub zezłocic, zalezy od upodobania), dodać
grzyby.dusic około 15 - 20 minut, ciagle mieszajac( lubi sie przypalac). na
koniec dodac koncentart pomidorowy( 1 lub 2, w zaleznosci od smaku) i
przyprawy..
zagotowac, gorace wkładać do słoików.
Ja stosuje zima jako gotowy wierzch do pizzy, jako dodatek do kanapek,
ziemniaków, zapiekanek itp.
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
|