Data: 2003-05-19 18:35:55
Temat: belona
Od: "Chalek" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc!
Bedac ostatnio w hipermarkecie zauwazylem, ze byla niedawno dostawa ryb.
Chodze, ogladam i wypatrzylem belone. Juz dawno mialem na to ochote, ale
jakos niezbyt czesto bywa ta ryba u nas w sklepach, wiec nie mialem okazji
wczesniej jej kupowac. Wygladala niezle, zdaje sie ze byla swierza - miala
wszystkie cechy swierzej ryby - lsniaca luske, bystre oczka itd. Do tego
byla patroszona i stosunkowo tania - 9,90. Jak za rybe morska, dosc w sumie
egzotyczna jak na nasz kraj to tanio. No to kupilem jedna taka belone,
wpakowalem do lodowki, po czym ja usmazylem (doszedlem do wniosku, ze jak
chce sprobowac jak to smakuje, to nie bede kombinowal i usmazylem ja na
pysznej oliwie solac ja tylko wczesniej).
Gdyby wyszla ok, to bym o tym nie pisal. Ryba byla po prostu okropna, dawno
nie mialem w ustach czegos tak niedobrego, ciezko mi opisac ten smak, ale
byla paskudna.
Pytanie: czy ktos kiedys jadl belone i mu smakowala? Moze ta moja byla
niedobra, moze trzeba ja jakos specjalnie robic, albo co? Moze ona ma taki
po prostu smak i dlatego jest tak ciezko ja kupic i jest przy tym tania?
Moze ona sie tylko dla kotow nadaje? Jak macie jakies doswiadczenia z belona
to sie prosze podzielcie nimi.
Pozdrawiam,
Chalek
|