Data: 2005-02-21 16:43:56
Temat: blok
Od: Ramona Lenartowicz <r...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
naszła mnie ostatnio wielka ochota na blok, a że w sklepach zawsze
trafiałam na paskudny więc siegnęłam pamięcią wstecz i zrobiłam go sama.
Niestety nie wyszedł mi w 100% (część wierzchnia ładnie się schłodziła
natomiast cały dół był tylko lekko schłodzony). Wiem, że to żadna w
sumie filozofia taki blok, ale zastanawiam się czemu mi nie wyszedł. Oto
przepis którym go robiłam:
rozpuścić kostkę margaryny,
1 szklanka cukru,
2 łyżki kakao,
1/2 szklanki mleka w płynie,
gotować przez 5 minut.
do przestudzonej masy dodać 1/2 szklanki mleka w proszku i ok. 100g ryżu
preparowanego - włożyć do formy i zastudzić.
Czy możecie zaproponowac inny przepis lub może jeszcze coś pominęłam w
składnikach ?
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam
ramona^
|