Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasteczka niebiańskie Magdaleny Bassett ciasteczka niebiańskie Magdaleny Bassett

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasteczka niebiańskie Magdaleny Bassett

Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: "pusiak" <p...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: ciasteczka niebiańskie Magdaleny Bassett
Date: 9 Mar 2005 20:41:30 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 43
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1110397290 13369 213.180.130.18 (9 Mar 2005 19:41:30
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Mar 2005 19:41:30 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.141.200.17, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5)
Gecko/20041108 Firefox/1.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234406
Ukryj nagłówki

Witam
Dziś zrobiłam ciasteczka niebiańskie Magdaleny Bassett

Moje spostrzeżenia:
- dla mnie za bardzo słodkie ale mężowi smakowały,
- ja bym dała trochę więcej orzechów,
- porozwalały mi się troszeczke przez ten niedopieczony środek i nie bardzo
nadają się dla gości (ale może powinnam bardziej popracować nad ich wyglądem)
A dlaczego nazywają się niebiańskie?

Wklejam na wszelki wypadek przepis

ciasteczka Niebianskie

110gr masla
175 gr cukru
1 jajko
1 lyzeczka aromatu do wyboru (rum, migdalowy, wanilia, brandy)
180 gr maki
1 lyzeczka sody oczyszczanej
2/3 szklanki orzechow wloskich w duzych kawalkach

Rozgrzac piec do 180C przez co najmniej pol godziny.

W mikserze utrzec maslo z cukrem, dodac jajko i aromat, ubic az
puszyste. Dodac make i sode, ubic dobrze, dodac orzechy, wymieszac.
Nakladac kawalki ciasta na blache w duzych odstepach. Mnie wychodzi 18
ciastek, ktore sa duze, po upieczeniu o srednicy 10-12 cm. Duze
ciasteczka smakuja lepiej niz male. Piec w rozgrzanym piecu dokladnie 10
minut i wyjac. Beda wygladac jak zupelnie niedopieczone, luzne, ale tak
ma byc. Po wystygnieciu sztywnieja, ale maja miekki srodek, co jest
pysznosciowe. Przelozyc po 5 minutach na kratki do calkowitego
wystygniecia. Nie klasc jednych na drugie, bo sie skleja w jedna wielka
mase.
Magdalena Bassett



pozdrawiam
pusiak

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.03 batory
09.03 Magdalena Bassett
09.03 dżdżownica
09.03 Magdalena Bassett
09.03 Magdalena Bassett
10.03 pusiak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6