Data: 2003-03-29 21:39:18
Temat: czemu zakalec
Od: "Tes" <t...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Od jakiegoś czasu czytam tę grupę i czsami znajduję coś smacznego dla
siebie.
Teraz jednak zwracam się z prośbą o radę dot. pieczenia ciast.
Ostatnio trochę częściej piekę, ale zawsze nie jestem do końca
zadowolona z efektu. Chodzi o to, że na wierzchu ciasto jest
upieczone a nawet dosyć mocno brązowe, a w środku albo
zakalec albo słabo puszyste.
Gdzie jest przyczyna tego? Czy za wysoka temperatura?
Mam piekarnik elektryczny z kilkoma opcjami grzania,
i nie wiem jak mam go ustawić. Czy wystarczy tylko dolna
grzałka? Czy może dolna i górna, albo dolna i termoobieg?
A może tylko termoobieg? Nie mam pojęcia.
Może ktoś ma większe doświadczenie
i coś poradzi, będę bardzo wdzięczna.
Dziś piekłam ciasto bananowe i w zasadzie wyszło dobre
chociaż dół się lekko przypiekł.
Pozdrawiam
tes
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|