Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.wroclaw.net.pl!not-for-mail
From: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: ferelne ciasto
Date: Sat, 08 May 2004 17:44:46 +0200
Organization: NEWS.WROCLAW.net.pl
Lines: 28
Message-ID: <c7iv92$1oni$1@wroclaw.net.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-6285.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: wroclaw.net.pl 1084031074 58098 62.87.243.141 (8 May 2004 15:44:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@w...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 May 2004 15:44:34 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:201037
Ukryj nagłówki
Postanowilam dzis upiec ciasto kruche z piana i owocami.
Wyrobilam wiec kruche i wsadzilam do lodowki.
Zabralam sie za owoce (rabarbar i truskawki)
Rabarbar pokroilam w kawalki i zorientowalam sie ze go nie obralam - po
kilku kawalkach stracilam cierpliwosc. Wyladowal ze skorka ktora do tej
pory mi przeszkadzala ale okazala sie calkiem ok ;)
Ale to nie jest najgorsze.
Wyjelam ciasto z zamrazarki i zorientowalam sie ze nie dalam proszku do
pieczenia. Po chwili namyslu - poczekalam az odtaje i wyrobilam jeszcze
raz z proszekiem. Balam sie ze to jakis zakalec mi wyjdzie albo cos a tu
nie. Pyszne kruche ciasto.
Duzo latwiej sie operuje "cieplym" ciastem kruchym niz zimnym - nie
trzeba go tak dobijac do blach i w ogole.
Tylko teraz naszlo mnie jeszcze jedno - chyba najglupsze pytanie.
Czy do kruchego ciasta dodaje sie proszek? ;)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|