Data: 2004-05-08 15:44:46
Temat: ferelne ciasto
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Postanowilam dzis upiec ciasto kruche z piana i owocami.
Wyrobilam wiec kruche i wsadzilam do lodowki.
Zabralam sie za owoce (rabarbar i truskawki)
Rabarbar pokroilam w kawalki i zorientowalam sie ze go nie obralam - po
kilku kawalkach stracilam cierpliwosc. Wyladowal ze skorka ktora do tej
pory mi przeszkadzala ale okazala sie calkiem ok ;)
Ale to nie jest najgorsze.
Wyjelam ciasto z zamrazarki i zorientowalam sie ze nie dalam proszku do
pieczenia. Po chwili namyslu - poczekalam az odtaje i wyrobilam jeszcze
raz z proszekiem. Balam sie ze to jakis zakalec mi wyjdzie albo cos a tu
nie. Pyszne kruche ciasto.
Duzo latwiej sie operuje "cieplym" ciastem kruchym niz zimnym - nie
trzeba go tak dobijac do blach i w ogole.
Tylko teraz naszlo mnie jeszcze jedno - chyba najglupsze pytanie.
Czy do kruchego ciasta dodaje sie proszek? ;)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|