Data: 2006-03-08 07:24:19
Temat: flądra
Od: "Monik" <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam, Może Wy mi poradzicie jak przygotować flądrę, żeby nadawała się do
konsumpcji. Kupiłam 6 sztuk mrozonych (już wypatroszonych rybek). Najpierw
moczyłam w mleku przez 1 godz., a potem normalnie , panierka , na patelnie i
po 15 min rybka gotowa. Pierwsza sztuka była ok. Ale dwie
kolejne................
A może tak to powinno wyglądać, chociaż będąc nad morzem nie przypominam
sobie żebym coś takiego jadła. Otóz jedna trzecią ryby zajmowała - biała
zbita część(jakby zbity proszek) od góry pokryty drzewem krwinek, na
pierwszy rzut oka to mi wyglądało na ikrę. Sama nie wiem. Czy to możliwe że
ryba była w okresie tarła. , a może cos z tym trzeba było zrobić, no bo
chyba tego sie nie je.......
Mam problem bo w zamrażarce zostały mi jeszcze trzy sztuki.
|