Data: 2003-10-11 11:09:24
Temat: grecka bez majonezu
Od: "Kasia" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
marchew,
cebula,
ogórek kiszony lub korniszon
ocet,
olej,
przecier pomidorowy,
woda
cukier
gotujemy marchew , studzimy , obieramy ze skórki i kroimy w plastry, cebulkę
w półplastry, ogórki w kostkę. W międzyczasie gotujemy wode z cukrem do
rozpuszczenia, dodajemy ocet i przecier pomidorowy. Wsypujemy do tego
pokrojona marchew, cebukę i ogórki.gotujemy wszystko razem przez ok 10- 15
minut.
mozna zrobic to pól dnia wcześniej , postoi , przeżre sie i jest jeszcze
lepsze. Smak kwaskowo-ostry.
Super do wedliny, i pod wódeczkę ;).
Panowie szczególnie chwlą.
--
Kasia- Rzeszów
Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:bm3t67$2t55$1@foka1.acn.pl...
> znacie takie salatki, co to na imprezach znikaja w tempie blyskawicznym,
> podczas, gdy inne smetnie wypelniaja po brzegi salaterki i czekaja na
> zmilowanie?:) ja mam taka jednak zelazna i bardzo prosta, chetnie
poznalabym
> wasze
>
> SALATKA CZOSNKOWA
>
> Składniki:
>
> 2 torebki białego ryzu
> puszka kukurydzy
> 3-4 ząbki czosnku
> majonez
> sól i pieprz
> Przepis:
> 1.ryz ugotowac, ostudzic
> 2.do ryzu dodac kukurydze, zmiażdżony czosnek, majonez i przyprawy
>
>
>
>
|