« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-14 19:42:17
Temat: jagniecina swiezawitajcie,
pdopowiedzcie gdzie kupujecie swiezutka jagniecine? nie mam nawet pojecia
kogo o cos takiego pytac? (przyszla mi ochota wlasnie na cos dobreego z
jagniecia); wielkie dzieki za podpowiedzi! pozdr wu
ps. moze jest ktos z Bialegostoku i podpowie mi konkretne miejsce...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-14 20:13:27
Temat: Re: jagniecina swieza
W W-wie jest dostepna bez problemow przy Hali Mirowskiej (w co najmniej 3.
pawilonach)
najlepiej zajzec ok srody.
cena za udziec z koscia ok 25-26 PLN/kg
dobrze miec przed oczami wyglad owcy. rozni cwaniacy probuja wcisnac
co sie da jako baranine (mieso z mlodej owcy -- to nalezy rozumiec pod
pojeciem
jagnieciny)
zolty tluszcz charakteryzuje sztuke STARA,
na sztuce b.mlodej tluszcz jest bialy
mieso jest koloru intensywnie czerwonego
jezeli ktos proponuje cos bez kosci to Z PEWNOSCIA NIE JEST to baranina
(jagniecina)
baranina bywa i na bazarze na Polnej, ale zaopatruja sie oni NA POLNEJ, wiec
jeden posrednik wiecej
pozdrawiam WM
PS
wielbiciel baraniny -- za mloda jest, podobnie jak cielecina, bez
charakterystycznego smaku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-05-15 19:47:56
Temat: Re: jagniecina swiezawielkie dzieki za wskazowki - kierunek Hala Mirowska! pozdrowka! WU
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:4648ab5f$0$13200$f69f905@mamut2.aster.pl...
>
> W W-wie jest dostepna bez problemow przy Hali Mirowskiej (w co najmniej 3.
> pawilonach)
> najlepiej zajzec ok srody.
>
> cena za udziec z koscia ok 25-26 PLN/kg
>
> dobrze miec przed oczami wyglad owcy. rozni cwaniacy probuja wcisnac
> co sie da jako baranine (mieso z mlodej owcy -- to nalezy rozumiec pod
> pojeciem
> jagnieciny)
>
> zolty tluszcz charakteryzuje sztuke STARA,
> na sztuce b.mlodej tluszcz jest bialy
>
> mieso jest koloru intensywnie czerwonego
> jezeli ktos proponuje cos bez kosci to Z PEWNOSCIA NIE JEST to baranina
> (jagniecina)
>
> baranina bywa i na bazarze na Polnej, ale zaopatruja sie oni NA POLNEJ,
> wiec jeden posrednik wiecej
>
>
> pozdrawiam WM
>
> PS
>
> wielbiciel baraniny -- za mloda jest, podobnie jak cielecina, bez
> charakterystycznego smaku
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-05-16 09:04:50
Temat: Re: jagniecina swieza> wielkie dzieki za wskazowki - kierunek Hala Mirowska! pozdrowka! WU
wlasnie dzisiaj zakupilem maly udziec; prawie we wszystkich stoiskach z
baranina byly bardzo mlode sztuki
smacznego, dzikuje, nie ma za co ;-)
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-05-17 10:28:36
Temat: Re: jagniecina swiezaWlodzimierz Macewicz wrote:
>> wielkie dzieki za wskazowki - kierunek Hala Mirowska! pozdrowka! WU
>
> wlasnie dzisiaj zakupilem maly udziec; prawie we wszystkich
> stoiskach z baranina byly bardzo mlode sztuki
>
> smacznego, dzikuje, nie ma za co ;-)
Postokroć smacznego!
poprosze o podzielenie sie przepisem na przygotowanie tegoż baraniego udźca.
:)
podrawiam słonecznie
Soneet.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-05-17 11:25:36
Temat: Re: jagniecina swieza>
> poprosze o podzielenie sie przepisem na przygotowanie tegoż baraniego
> udźca.
> :)
oczyszczam z blon i nadmiaru tluszczu
tluke jalowiec, ziele angielskie, pieprz i odrobine rozmarynu i nacieram
mieso
na dwa-trzy dni wstawiam do czerwonego wytrawnego wina obkladajac tartymi
warzywami (marchew, pietruszka seler)
potem wstawiam do gara zeliwnego, od nowa nacieram swiezymi przyprawami,
podlewam winem, sole
i pichce az bedzie dobre (w temp. ok 180 st C)
lub wkladam w rekaw (jak sie nie miesci do gara) i wstawiam do piekarnika
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-05-18 13:29:06
Temat: Re: jagniecina swieza> oczyszczam z blon i nadmiaru tluszczu
>
> tluke jalowiec, ziele angielskie, pieprz i odrobine rozmarynu i
> nacieram mieso
> na dwa-trzy dni wstawiam do czerwonego wytrawnego wina obkladajac
> tartymi warzywami (marchew, pietruszka seler)
>
> potem wstawiam do gara zeliwnego, od nowa nacieram swiezymi
> przyprawami, podlewam winem, sole
> i pichce az bedzie dobre (w temp. ok 180 st C)
> lub wkladam w rekaw (jak sie nie miesci do gara) i wstawiam do
> piekarnika
>
> pozdrawiam WM
Dziekuje bardzo, :-)
środa - kierunek - Hala Mirowska ,
mmmmmniam
słoneczne pozdrowienia
Soneet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |