Data: 2002-06-17 07:21:25
Temat: lekka tarta z cukinii z bazylia
Od: "zosia" <z...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
przepis z jakiegoś pisma kobiecego. to właściwie coś między tartą i omletem,
bo bez mąki.
0,5 kg cukinii
2 ząbki czosnku
4 jajka
2 łyżki oliwy
3 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
sól, pieprz
cukinię zetrzeć na tarce, podsmażyć z rozgniecionym czosnkiem na oliwie.
rozbełtać jajka, dodać do nich parmezan, bułkę, bazylię, przestudzoną
cukinię, dosolić, dopieprzyć. piec 20-25 minut w 180 st. proporcje na
niedużą formę do tarty. można jeść na ciepło i na zimno. pyszne.
z
|