Data: 2003-07-17 08:39:42
Temat: makaron z tunczykiem w smietanie [P]
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
podziele sie swoim wynalazkiem:
makaron (rurki, ja uzywam ze wloski ze zboza durum)
3 puszki tunczyka, koniecznie w sosie wlasnym
2 smietany (ja uzywam 18 proc)
kilka zabkow czosnku
jedna srednia cebula
peczek szczypiorku
pol cytryny
sos: na rozgrazana oliwe wyciskam czosnek (u mnie lubia duza wiec daje z
4-5 zabkow) i wrzucam posiekana drobno cebule, gdy sie zeszkli wlewam
smietane i kilka minut trzymam na gazie, zeby zgestniala
wrzucam tunczyka (wczesniej trzeba wylac zalewe) i dusze jakies 10 minut
wciskam polowke cytryny, sole i pieprze
na 3 minuty przed koncem wrzucam posiekany szczypiorek
na koniec wrzucam do tak przygotowanego sosu ugotowany makaron, tak by
sosik oblepil go dokladnie (wersja domowa),
w wersji eleganckiej makaron wykladam na talez i na srodek wlewam sos
smacznego
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|