Lines: 19
X-Admin: n...@a...com
From: e...@a...comnospam (Evajp)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: 07 Sep 2000 15:07:30 GMT
Organization: AOL http://www.aol.com
Subject: nie tylko pieprz i sol
Message-ID: <2...@n...aol.com>
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.belnet.be
!news.belnet.be!news.tele.dk!4.1.16.34!cpk-news-hub1.bbnplanet.com!news.gtei.ne
t!portc01.blue.aol.com!audrey04.news.aol.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33530
Ukryj nagłówki
Przy okazji ostatniej podrozy w odwiedziny do mamusi, maz przywiozl ze soba
niesamowita ilosc przypraw zakupionych na bazarach u turkow, mam tego cztery
polki, czesc mi znana czesc dopiero zapoznana. Zaopatrzylam sie w ksiazeczke
"Herbs and Spices" aby cos z tym fantem zrobic no i eksperymentuje. Jak narazie
zyjemy. O wiekszosci przypraw slyszalam, niekoniecznie widzialam. Mam nawet
przyprawy do zrobienia tradycyjnej indonezyjskiej potrawy gado gado, jak
zaeksperymentuje to podam wrazenia. O czym nigdy nie slyszam to "asafoetida".
Mam przepis na mango chutney z ta asafoetida, ale ciekawi mnie co to jest? Czy
ktos o czyms takim slyszal? Jakie wrazenia?
A to chutney wyglada bardzo zachecajaco i prosto, brakuje mi tylko asafoetidy,
zastanawiam sie czy szukac czy po prostu pominac?
<Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
~~~The past is behind us, the future is a mystery,
today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
|