Data: 2000-09-07 15:07:30
Temat: nie tylko pieprz i sol
Od: e...@a...comnospam (Evajp)
Pokaż wszystkie nagłówki
Przy okazji ostatniej podrozy w odwiedziny do mamusi, maz przywiozl ze soba
niesamowita ilosc przypraw zakupionych na bazarach u turkow, mam tego cztery
polki, czesc mi znana czesc dopiero zapoznana. Zaopatrzylam sie w ksiazeczke
"Herbs and Spices" aby cos z tym fantem zrobic no i eksperymentuje. Jak narazie
zyjemy. O wiekszosci przypraw slyszalam, niekoniecznie widzialam. Mam nawet
przyprawy do zrobienia tradycyjnej indonezyjskiej potrawy gado gado, jak
zaeksperymentuje to podam wrazenia. O czym nigdy nie slyszam to "asafoetida".
Mam przepis na mango chutney z ta asafoetida, ale ciekawi mnie co to jest? Czy
ktos o czyms takim slyszal? Jakie wrazenia?
A to chutney wyglada bardzo zachecajaco i prosto, brakuje mi tylko asafoetidy,
zastanawiam sie czy szukac czy po prostu pominac?
<Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
~~~The past is behind us, the future is a mystery,
today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
|