From: "rena" <r...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <95dq65$42q$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
Subject: pasztet sojowy 2
Date: Fri, 2 Feb 2001 17:26:18 +0100
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
Message-ID: <3a7adf27$2@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 981131047 gdacz.acn.pl (2 Feb 2001 17:24:07 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42799
Ukryj nagłówki
Składniki:
3 szkl. wody
1 szkl. ziaren mieszanych: ziarno pszenicy, żyta, ryżu naturalnego,
soczewicy, kaszy jaglanej oraz innych kasz zbożowych razowych
miazga sojowa (pozostała po robieniu mleka sojowego)
kilka łyżek mąki pszennej razowej i ziemniaczanej
bułka tarta (razowa) lub płatki pełnoziarniste do wysypania formy
Przepis:
Na wrzącą wodę wsypać porcjami ziarno.
Gotować do miękkości ok. 30 min.
Następnie dodać całą miazgę sojową, mąkę pszenną razową i ziemniaczaną,
dokładnie wymieszać, wyłączyć gaz i odstawić na 20 min.
Blachę lub formę stalową natłuścić, wysypać bułka tarta lub płatkami.
Wypełnić całą formę uprzednio przygotowaną mieszanką sojowo kaszową.
Zapiekać w piekarniku 4560 min. w temperaturze 200oC.
Spożywać jako pasztet do pieczywa ciemnego lub jako danie obiadowe z
warzywami gotowanymi lub bukietem surówek warzywnych.
Źródło: SOJA ROŚLINA XXI WIEKU, artykuł z publikacji Zielonych Brygad
WEGETARIANIZM SPOSÓB NA ŻYCIE
|