Data: 2001-02-02 16:26:18
Temat: pasztet sojowy 2
Od: "rena" <r...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Składniki:
3 szkl. wody
1 szkl. ziaren mieszanych: ziarno pszenicy, żyta, ryżu naturalnego,
soczewicy, kaszy jaglanej oraz innych kasz zbożowych razowych
miazga sojowa (pozostała po robieniu mleka sojowego)
kilka łyżek mąki pszennej razowej i ziemniaczanej
bułka tarta (razowa) lub płatki pełnoziarniste do wysypania formy
Przepis:
Na wrzącą wodę wsypać porcjami ziarno.
Gotować do miękkości ok. 30 min.
Następnie dodać całą miazgę sojową, mąkę pszenną razową i ziemniaczaną,
dokładnie wymieszać, wyłączyć gaz i odstawić na 20 min.
Blachę lub formę stalową natłuścić, wysypać bułka tarta lub płatkami.
Wypełnić całą formę uprzednio przygotowaną mieszanką sojowo kaszową.
Zapiekać w piekarniku 4560 min. w temperaturze 200oC.
Spożywać jako pasztet do pieczywa ciemnego lub jako danie obiadowe z
warzywami gotowanymi lub bukietem surówek warzywnych.
Źródło: SOJA ROŚLINA XXI WIEKU, artykuł z publikacji Zielonych Brygad
WEGETARIANIZM SPOSÓB NA ŻYCIE
|