Data: 2002-04-03 11:32:26
Temat: pochwale sie, a co!
Od: "Mapet" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobilam po raz pierwszy w zyciu plesniaka (takie ciasto) z przepisu, ktory
wrzucilam na grupe. RE-WE-LAC-JA. Osobiscie uwazam, ze najlepszy do tego
wypieku jest dzem porzeczkowy (kwaskowaty taki jest, wiec sie swietnie
komponuje z piana z bialek, ktora jest raczej sklodka). Na tez dzem dalam
mnostwo rodzynek. Nastepnym razem dam jeszcze wiecej, bo uwielbiam rodzynki.
Moja rada, jesli ktos sie za to wezmie: cisto do starcia na tarce ma byc
twarde. Najlepiej wlozyc je do zamrazalnika na pewien - niezbyt dlugi -
czas. Polecam wszystkim. Ja tego nie wymyślilam, a ciasto jest naprawde
swietne. I bardzo latwo sie je robi, choc nie najkrocej, fakt.
|