Data: 2007-09-17 09:10:50
Temat: popsute przetwory (sliwki)
Od: "marek_kasia" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witam,
pokusilismy sie pod namowa babci na zrobienie takiego wynalazku: zerwane
sliwki wydrylowalismy a pozostale surowe polowki powkladalismy do sloikow
1ltr. + 3 lyzki cukru. Nastepnie zapasteryzowalismy i po wyjeciu
odwrocilismy do gory "nogami". Na tym koniec radosci poniewaz 2go dnia
sliwki wyszly sobie...:)mam na mysli "wyburzyly" a pozostale sloiki tez
pozazdroscily chyba i na 3 dzien nie bylo ani jednego z 20 ktoryby sie
ostal:(( dodam ze babcia nie ma zielonego pojecia czemu nam nie wyszlo (jej
podobno wszystko wychodzi - jak to babciom haha), ale ona dodaje 2 lyzki
cukru. Czyzby tutaj tkwil problem...?zbyt duzo cukru zapoczatkowalo jakas
reakcje alkoholowa?nota bene sliwki wcale nie byly slodkie.
pozdrawiamy,
marek&katka
|