Data: 2008-11-29 12:18:59
Temat: rolada czekoladowa
Od: "Anka P." <t...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Zrobiłam dziś drugi raz roladę czekoladową z bitą śmietaną.
I pojawił się ten sam problem.
Według przepisu powinnam, upieczony na dużej blasze, placek wyłożyc na
świeży papier do pieczenia, ściagnąć ten na którym się placek piekł, a
potem zwinąć całość w roladę i odłożyć do wystygnięcia.
Potem rozwinąć, posmarować bitą śmietaną, posypać rodzynkami i zwinąć
znowu. Jednak przy rozwijaniu (po ostygnięciu ciasta) ono mi się łamie i
otrzymuję 3 kawałki, które potem jakoś kombinowanie zwijam, no ale efekt
końcowy daje dużo do życzenia.
Czy ma ktoś jakąś radę na dzielącą się i łamiącą roladę? Co zrobić, żeby
rolada była zwinięta w jednym kawałku?
Pozdrawiam
--
Anka P.
|