Data: 2002-12-18 07:45:02
Temat: skoro tak o rybie po grecku...
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
...ostatnio sie rozmawia to ja dorzuce swoje 5 groszy.
Do tej pory przygotowujac sos warzywny dusilam warzywa na oleju takim
zwyklym, do smazenia a ostatnio zrobilam inaczej - oleju na patelnie wlalam
tylko troszke, zeby podsmazyc cebule, dodalam warzywa, posmazylo sie to
chwile, dodalam wody, przyprawy i jak jarzyny byly miekkie koncentrat
pomidorowy. Po skonczeniu gotowania dodalam do sosu oliwe z pestek winogron
i juz nie pogrzewalam zawartosci patelni zeby nie tracic odzywczych
skladnikow tej oliwy - jak dla mnie ten sos jest duzo smaczniejszy choc to
niby tylko kwestia oleju.
pozdrawiam serdecznie\
Basia
|