Data: 2004-10-07 10:14:08
Temat: twardy orzech do zgryzienia (P!)
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
No po prostu nie wierze, ze w tak zacnym gronie nikt nie ma pomyslu!
Wyrzucam moj problem na osobny watek, moze ktos mnie zauwazy w tym
zapracowanym i zagonionym kuchennym kosmosie ;-).
Jak dlugo mzna trzymac orzechy suszone? Rok? Dwa?? Bo ja mam kosz z
zeszlego roku i nie wiem, jak dlugo je w spizarni trzymac. Orzechy na
pierwszy rzut oka wygladaja normalnie, na drugi (blizszy) rzut oka i po
wyjeciu z dziadka do orzechow tez nadaja sie do uzytku wewnetrznego
:-). Tylko nie chcialabym przesadzic z mumifikacja i znaczac ich wiek
za pomoca metody wegla c14 ;-).
I od razu zapytam o jakies rewelacyjne przepisy na dania (nie ciasta) z
orzechami wloskimi (lub innymi) w roli glownej?
Bardzo dziekuje,
eM ciekawska
PS. Google cos wie i powie, ale ja wole osobiste rekomendacje :-)
|