Data: 2010-03-06 15:08:19
Temat: Baranina. Re: Płeć wołowiny [?] ;) (was: Płeć wołowiny [?] ;))
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 6 Mar 2010 16:05:42 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Sat, 6 Mar 2010 15:55:38 +0100, Feahisim napisał(a):
>
>> Zgaduję, że mięso byka i mięso wykastrowanych byków, czyli wołów właśnie, ma
>> zupełnie inną jakość.
>
> Na pewno: podobnie jak mięso niekastrowanych baranów i mięso skopów. To
> drugie jest o wiele delikatniejsze i nie śmierdzi, jest to najlepsza
> baranina po jagnięcinie.
Pobocznie w stosunku do tematu głównego - o baraninie i potrawach z niej:
http://www.przepisy.rzeszow.pl/content/baranina
--
Ikselka.//tylko gdzie kupić dobrą baraninę (nie jagnięcinę)???
|